Total 30 - www.lidagreen.de

Dieta Total 30: 30-dnevna ponastavitev za zdravje

Dieta Total 30 je 30-dnevna dieta za zdravje, ki sta jo leta 2009 razvila Melissa in Dallas Hartwig. Ta dieta je znana po tem, da se osredotoča na polnovredna, nepredelana živila in za 30 dni izloči potencialno vnetna živila. V nadaljevanju bomo razložili osnove diete Total30 in vam ponudili nekaj vzorčnih jedilnikov, ki vam bodo v pomoč pri začetku.

Osnove diete Total30

Dieta Total30 je 30-dnevni program, ki se osredotoča na polnovredna, nepredelana živila in izogibanje potencialno vnetnim živilom v obdobju 30 dni. Dieta vključuje izogibanje žitom, mlečnim izdelkom, stročnicam, predelanim živilom in dodanim sladkorjem za 30 dni. Ob koncu 30-dnevnega obdobja lahko ta živila postopoma ponovno vključite v prehrano in preverite, kako se bo telo odzvalo.

Prednosti diete Total30

Potencialne prednosti diete Total30 so številne, med drugim

Boljša prebava: z izločitvijo potencialno vnetnih živil lahko dieta Total30 pomaga izboljšati prebavo ter zmanjšati napihnjenost in druge prebavne težave.

Več energije: dieta Total30 se osredotoča na polnovredna, nepredelana in hranilno bogata živila, ki lahko pomagajo povečati raven energije in zmanjšati utrujenost.

Manj vnetij: Dieta Total30 izloči potencialno vnetna živila, kot so sladkor in predelana živila, kar lahko pomaga zmanjšati vnetja v telesu.

Izguba telesne teže: Dieta Total 30 ima naravno nizko kalorično vrednost in se osredotoča na polnovredna in nepredelana živila, kar lahko spodbuja izgubo telesne teže.

Primeri jedilnika diete Total30

Spodaj najdete nekaj primerov tipičnega dneva po dieti Total30:

Zajtrk:
Jajca z ocvrto zelenjavo in avokadom
Sladka krompirjeva enolončnica s puranom in špinačo
Puding iz semen chia s kokosovim mlekom in svežim jagodičevjem

Kosilo:
Vrhunska solata s piščancem na žaru z mešano zelenjavo, kumarami in avokadom
Solatni zvitki s puranom in rezinami paradižnika in kumare
Testenine iz bučk z domačo paradižnikovo omako in mletim mesom

Večerja:
Losos na žaru s pečeno zelenjavo in sladkim krompirjem
Pečena govedina z brokolijem, gobami in cvetačnim rižem
Pečen piščanec z brstičnim ohrovtom in pirejem iz sladkega krompirja

Prigrizki:
Jabolčne rezine z mandljevim maslom
kuhana jajca
Zelenjavni crudités z domačo omako ranč

Zaključek

Dieta Total30 je 30-dnevni ponovni zagon za vaše zdravje, ki poudarja polnovredna, nepredelana živila in izločitev potencialno vnetnih živil za obdobje 30 dni. S primeri jedilnikov, predstavljenimi v tem članku, lahko začnete svojo pot z dieto Total30 in uživate v številnih potencialnih prednostih tega načina prehranjevanja.

Oglejte si tudi 90-dnevno dieto